Nestaan Holland BV
Selecteer uw taal:
 
 
 
 

Nestaan Holland BV
Slabbecoornweg 31 - 33
4691 RZ Tholen, Nederland

Tel: +31 166 605 605
E-mail: info@nestaan.nl


Quality insulation
with a personal touch

+31 (0)166 - 605 605

Biobased

ARVENOL®, het eerste isolatieschuim dat
werkelijk biobased genoemd kan worden.

In de isolatie industrie wordt al jaren gepraat over de toepassing van biobased grondstoffen. Tot op heden echter zonder aansprekend resultaat. Dat is nu veranderd. Nestaan ( Tholen, Nederland) heeft als eerste de ban gebroken door een tweecomponenten isolatieschuim te ontwikkelen met een significante biobased score tot wel 34%.

Jarenlange research.

Het is niet zo verwonderlijk dat juist Nestaan met deze milieusparende oplossing komt. Als onafhankelijk systeemhuis heeft Nestaan een reputatie opgebouwd op het gebied van de ontwikkeling van polyurethaan isolatieoplossingen voor zeer specifieke toepassingen. Het laboratorium heeft de kennis en expertise in huis om wereldwijd grondstoffen op te sporen die bijdragen aan de uitdagende doelstelling om een isolatieschuim te realiseren met een verrassend hoog biobased gehalte.
De toegepaste biogrondstof komt uit afvalstromen van industriële producten, die op geen enkele wijze de voedselketen verstoren. Deze grondstof vervangt volledig de polyol in het tweecomponenten systeem. Na een uitgebreide testperiode was het ARVENOL isolatieschuim geboren, met product- en verwerkingseigenschappen die volledig gelijk zijn aan de andere Nestaan producten. Maar met één groot aansprekend voordeel, de fundamentele terugdringing van het gebruik van petrochemische grondstoffen.

‘OK biobased’ gecertificeerd.

De laboratorium- en praktijktesten leverden verrassend hoge resultaten op, die door het externe certificering- instituut Vinçotte nog eens werden onderstreept. ARVENOL-S voor toepassing met de spraymethode werd in klasse 1 van het conformiteitsmerk ‘OK biobased’ ingedeeld. Dat betekent een kwalificatie van het eindproduct tussen 20% en 40% biobased.

De ARVENOL producten zijn in de praktijk goed te herkennen. Het verkregen isolatieschuim is in de regel zalmkleurig en heeft een neutrale biogeur. De gele ARVENOL vaten onderscheiden zich ook duidelijk van de verpakking van de overige systeemproducten.

Al voor veel toepassingen beschikbaar.

ARVENOL kan als hoogrendement isolatiemateriaal vooral binnen worden toegepast op en onder vloeren, op zolders en in de spouw. En niet alleen in de woningbouw, maar ook in agrarische gebouwen, in de industrie en als tankisolatie.
Door de hoge reactiviteit is ARVENOL bovendien zeer geschikt voor ‘overhead’ spuiten.
De voor de spraymethode geschikte ARVENOL producten kunnen zowel op horizontale als verticale oppervlakken worden aangebracht. Naast de sprayproducten wordt ARVENOL ook geleverd in uitvoeringen voor giet-, injectie- en lijmsystemen.

Vraag gerust naar de beschikbare technische datasheets.

ARVENOL®folder


Nestaan Holland BV

Nestaan Holland BV