Nestaan Holland BV
Selecteer uw taal:
 
 
 
 

Nestaan Holland BV
Slabbecoornweg 31 - 33
4691 RZ Tholen, Nederland

Tel: +31 166 605 605
E-mail: info@nestaan.nl


Quality insulation
with a personal touch

+31 (0)166 - 605 605

Blokschuim

Volgens de allernieuwste, continue technologie produceren wij polyurethaan (PUR) en polyisocyanuraat (PIR) blokschuim. De verwerking van de blokken tot platen en vormdelen vindt plaats op computergestuurde machines.

Polyurethaan (PU) is een in de dertiger jaren van de vorige eeuw uitgevonden kunststof. Door additiepolymerisatie worden via urethaanverbindingen diverse soorten polymeren chemisch met elkaar verbonden. Het effect hiervan is dat er een veelvoud aan mogelijkheden ontstaat om de eigenschappen van het uiteindelijke materiaal te bepalen, zoals stijfheid, hardheid, chemische resistentie enzovoorts. De verdere ontwikkeling van PU-schuim bood daarna bijna ongelimiteerde mogelijkheden.

Nestaan polyurethaanschuim wordt onder andere gebruikt in sandwichpanelen, koel- en vriespanelen, carrosseriebouw, scheepsbouw, technische isolatie, polyesterproducten en modelbouw.

Wij zijn in staat om polyurethaan te produceren in een breed spectrum aan maatvoeringen, waardoor veelzijdige toepassingen mogelijk worden. Zo kunnen de diktes variëren van 10 tot 800 mm. Naast standaard maten worden ook klantspecifieke breedtes en lengtes geleverd. Dan zijn er nog de verschillende densiteiten waarin blokschuim kan worden geproduceerd, beginnend bij 32 kg/m3 en eindigend bij 100 kg/m3. Tenslotte zijn ook verschillende brandklassen mogelijk.

Kenmerkend voor Nestaan polyurethaanschuim is de hoge isolatiewaarde gecombineerd met uitstekende mechanische eigenschappen. Bovendien investeert Nestaan voortdurend in nieuwe technologie om aan de stijgende vraag en eisen te blijven voldoen.


Nestaan Holland BV

Nestaan Holland BV