Nestaan Holland BV
Selecteer uw taal:
 
 
 
 

Nestaan Holland BV
Slabbecoornweg 31 - 33
4691 RZ Tholen, Nederland

Tel: +31 166 605 605
E-mail: info@nestaan.nl


Quality insulation
with a personal touch

+31 (0)166 - 605 605

PIR

Naast Polyurethaan (PUR) levert Nestaan ook Polyisocyanuraat (PIR). PUR heeft als materiaal een aantal voordelen boven PIR. Het is bijvoorbeeld flexibeler, fraaier om te zien en goedkoper om te produceren. Waarom zouden we dan nog PIR maken? Om een heel belangrijke reden: de uitstekende brandveiligheid.

Nestaan PIR schuim wordt gemaakt door een polyol en isocyanaat te mengen. Aan het mengsel wordt een milieuvriendelijk blaasmiddel toegevoegd dat het opschuimen mogelijk maakt. De verschillende verbindingen die na de reactie in het moleculaire netwerk ontstaan, geven het schuim specifieke eigenschappen mee.

De PUR-verbinding heeft als voordeel dat deze flexibel is en hierdoor minder bros aanvoelt. De PIR -verbinding zorgt daarentegen voor een betere brandwerendheid. Bij brand bouwt het PIR-schuim een koolstofhuid op die een snelle uitbreiding van brand tegengaat.

PIR wordt in de zelfde afmetingen geleverd als PUR, variërend in diktes van 10 mm tot 680 mm die vallen in de klassen B2 volgens DIN4102 en M3 volgens Epiradiateur. Uitvoeringen als M1 voor landen als Groot-Brittannië en Frankrijk behoren ook tot de mogelijkheden.


Nestaan Holland BV

Nestaan Holland BV