Nestaan Holland BV
Selecteer uw taal:
 
 
 
 

Nestaan Holland BV
Slabbecoornweg 31 - 33
4691 RZ Tholen, Nederland

Tel: +31 166 605 605
E-mail: info@nestaan.nl


Quality insulation
with a personal touch

+31 (0)166 - 605 605

Gieten

Polyurethaan gietsystemen zijn tweecomponenten systemen waarmee bepaalde ruimtes kunnen worden opgevuld. De te gieten vormen komen in vrijwel alle gevallen tot stand door gebruik te maken van een mal. Door het grote gebruiksgemak van polyurethaan zijn mallen in zeer veel maten en vormen denkbaar. Meestal worden gietsystemen met speciaal daarvoor gemaakte hoge of lage druk machines verwerkt. Hierbij vindt de menging van de Nestaan Poly en Iso plaats in een mengkamer door hogedruk injectie van de twee vloeistofstromen of door mechanische menging. Het nog vloeibare mengsel wordt vervolgens in een mal geïnjecteerd of gegoten. De ontmallingstijd is sterk afhankelijk van de dikte van het te schuimen object en het toegepaste systeem.

Ook handmatig kan prima worden gemengd en gegoten. Hierbij is het belangrijk dat de voorgeschreven mengverhouding goed wordt nagekomen. De handmatige menging is minder nauwkeurig dan de machinale en dient dus zorgvuldig te gebeuren om een goed eindproduct te garanderen. Gietsystemen die hiervoor geschikt zijn, hebben langzamere reactietijden om verwerking makkelijker te maken.

Voor alle genoemde verwerkingsmethoden heeft Nestaan gietsystemen beschikbaar of ontwikkelt zij die waar nodig in samenspraak met u als klant. Naast de verschillen in starttijden als gevolg van de verwerkingsmethode kan worden gevarieerd in densiteit, blaasmiddel, isolatiewaarde, druksterkte, huidvorming of flexibiliteit.


Nestaan Holland BV

Nestaan Holland BV