Nestaan Holland BV
Selecteer uw taal:
 
 
 
 

Nestaan Holland BV
Slabbecoornweg 31 - 33
4691 RZ Tholen, Nederland

Tel: +31 166 605 605
E-mail: info@nestaan.nl


Quality insulation
with a personal touch

+31 (0)166 - 605 605

Panelen

In de (sandwich)panelen industrie wordt veel gebruik gemaakt van polyurethaan gietsystemen vanwege de hoge isolatiewaarde, de goede dimensionale eigenschappen en de goede “hechting” van PU. Isolerende sandwichpanelen vinden hun weg naar de markt als bijvoorbeeld wand- en dakpanelen, panelen voor koel- en vriesruimten, garagedeuren, koelkasten of koelwagens.

Nestaan heeft een uitgebreid assortiment systemen, variërend in reactieprofiel, isolatiewaarde, densiteit, brandklassen en vloei.De beschikbare Nestaan systemen kunnen worden onderverdeeld in twee productiemethoden:

Continue
Bij deze productiemethode wordt aan het begin van de productiestraat aan zowel de bovenzijde als onderzijde van de machine een bekleding (cachering) zoals plaatstaal van een rol ingevoerd. Met materialen zoals staal kan vooraf een profilering worden aangebracht voor het naar de “laydown” wordt getransporteerd (daar waar het reactieve vloeistofmengsel van A+B wordt neergelegd). Meestal worden de aangevoerde boven- en ondercachering voorverwarmd. De laydown gebeurt vaak met kleine pijpjes die het gietsysteem tussen de twee bekledingsdelen doseren. Het continue sandwichelement wordt vervolgens geconditioneerd verwarmd en gewalst in een conveyor om een goede doorharding en hechting van het PU schuim te garanderen. Hierna worden de isolerende elementen op maat gezaagd.

Discontinue
Met de discontinue methode wordt een enorme verscheidenheid aan panelen gemaakt. Grofweg kan een onderscheid gemaakt worden in het doseren van het gietsysteem in een open of in een gesloten mal. Bij een open mal wordt de onderste cachering in de mal gelegd en wordt in een aantal seconden het nog vloeibare systeem gegoten op de onderste cachering. Bij kleine mallen heeft PU voldoende vloei om gelijkmatig te verspreiden. Bij grotere oppervlakten gebeurt dit door een doseringshark over de onderlaag te trekken (of de mal te verplaatsen) zodat de gehele cachering met een vloeistoffilm wordt bedekt. Vervolgens wordt de mal gesloten. Bij gesloten mallen wordt het PU-systeem geïnjecteerd.


Nestaan Holland BV

Nestaan Holland BV