Nestaan Holland BV
Selecteer uw taal:
 
 
 
 

Nestaan Holland BV
Slabbecoornweg 31 - 33
4691 RZ Tholen, Nederland

Tel: +31 166 605 605
E-mail: info@nestaan.nl


Quality insulation
with a personal touch

+31 (0)166 - 605 605

Continue

Aan het begin van de productiestraat wordt aan zowel de bovenzijde als onderzijde van de machine een rol staal (of andere flexibele cachering) ingevoerd. Afhankelijk van de toepassing en de constructieve eisen die aan het eindproduct worden gesteld, worden de rollen na het invoeren eerst geprofileerd. Vervolgens wordt de aangevoerde boven- en onderzijde van het te produceren continue paneel naar de laydown getransporteerd.

De cachering dient altijd te worden voorverwarmd. Dit garandeert een goed reactieprofiel van het lijmsysteem. Zonder voorverwarming bestaat de kans op “heatsink” waarbij de warmte die het lijmsysteem ontwikkelt om afdoende te reageren wordt afgegeven aan het staal. De vereiste adhesie en doorharding is dan niet optimaal. Direct na de voorverwarming wordt met een doseerunit het Nestaan lijmsysteem streep- of druppelsgewijs aangebracht. Met een bewegende wisser worden de twee componenten vervolgens gemengd.

Tussen de boven- en ondercachering wordt nu een isolerende kern van PU,  EPS of MMMF ingevoerd. De bekleding met lijm wordt vervolgens door een aandrukwals op het kernmateriaal gedrukt.
Het sandwichelement kan bij lage omgevingstemperaturen nog worden verwarmd in een conveyor om een goede doorharding en hechting van het PU schuim te garanderen. Hierna worden de platen op maat gezaagd. Het adequaat testen van de delaminatiewaarden mag pas na 24 uur worden uitgevoerd omdat het lijmsysteem dan volledig is doorgehard.


Nestaan Holland BV

Nestaan Holland BV