Nestaan Holland BV
Selecteer uw taal:
 
 
 
 

Nestaan Holland BV
Slabbecoornweg 31 - 33
4691 RZ Tholen, Nederland

Tel: +31 166 605 605
E-mail: info@nestaan.nl


Quality insulation
with a personal touch

+31 (0)166 - 605 605

Handverwerking

Tweecomponenten polyurethaanlijmen die met de hand kunnen worden gemengd zijn onder te verdelen in trage, gevulde, niet opschuimende 2K-lijmen en snelle, niet gevulde, opschuimende lijmen.
Deze lijmen kunnen de meest voorkomende ondergronden en isolatiematerialen onderling of aan elkaar verlijmen. Hierbij valt te denken aan RVS, aluminium, polyester, hout, glas PUR, PIR, EPS, XPS en minerale wol. Veelal wordt een pers gebruikt, waarbij de perstijd afhankelijk is van de omgevingstemperatuur en van het gebruikte systeem.

Trage gevulde lijmen
Dit soort lijmen wordt meestal toegepast in situaties waar grote oppervlakten handmatig worden verlijmd. De open tijd van dit soort lijmen bij kamertemperatuur is daarom lang (bijv. 1 uur) zodat men ruim de tijd heeft om lijm aan te brengen en de verschillende onderdelen op elkaar aan te brengen. De lijm wordt met een speciale lijmroller aangebracht. Na de juiste positionering van de verschillende te verlijmen onderdelen worden deze gedurende enige uren geperst. Voorbeelden hiervan zijn panelen voor in de carrosseriebouw of aanrechtbladen.

Snel opschuimende lijmen
Voor kleinere oppervlakken (of als men snel veel producten wil maken met een korte maltijd) zijn deze lijmen uitermate geschikt. Doordat deze lijmen licht opschuimen kunnen ze ook worden gebruikt om min of meer “open” (isolatie)materialen te verlijmen. Door dit opschuimende effect kan de lijm in het isolatiemateriaal dringen en geeft daardoor een betere hechting. Polyurethaan blokschuimen voorzien van lijmgroeven of minerale wollen zijn voorbeelden van dit soort isolatiematerialen.


Nestaan Holland BV

Nestaan Holland BV